Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Παρουσίαση ταινίας "ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ" Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 , ώρα 6:00 στο 7ο Δ.Σ Αγ. Παρασκευής


O Σύλλογος μας καλεί τα μέλη και τους φίλους τους στην παρουσίαση της ταινίας «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ» του Φίλιππου Κουτσαϕτή (Παραγωγή 2015. Διάρκεια 90΄. Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) που θα γίνει την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, Λυκούργου και Αρτέμωνος Αγία Παρασκευή (τηλ. 6945303572) 

Μαζί μας θα είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας Φίλιππος Κουτσαϕτής που θα προλογίσει την ταινία και θα συζητήσει με τους θεατές μετά την προβολή. 

 Είσοδος ελεύθερη 


Δυο λόγια για την ταινία «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ»

Η ταινία «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαϕτή, μας ταξιδεύει σε ένα διαϕορετικό μέρος της Ελλάδας: είναι μια περιήγηση στα χωριά της Τεγέας, αλλά ταυτόχρονα και μια προσπάθεια αναζήτησης ταυτότητας. Όπως και στην προηγούμενη ταινία του Κουτσαϕτή «Αγέλαστος Πέτρα», η προσπάθεια είναι να δούμε τους τόπους με τρόπο έξω από την καταγραϕή και την περιγραϕή τους με στόχο να ανακαλύψουμε τους δικούς μας δρόμους και τόπους. Πρόκειται για μια περιπλάνηση κάποιων ετών στην Τεγέα, όπου υπάρχουν 18 χωριά με ελάχιστους κατοίκους και μεγάλη ιστορία. Εκεί θα συναντήσουμε τον συγκλονιστικό ναό της Αλέας Αθηνάς, πολλά γοητευτικά μυθολογικά στοιχεία και θα ταξιδέψουμε στο χρόνο. Η συνέχεια επί της οθόνης… 


Σύντομο βιογραϕικό του σκηνοθέτη της ταινίας Φίλιππου Κουτσαϕτή 

Γεννήθηκε το 1950 στη Ζαγορά του Πηλίου. Σπούδασε κινηματογράϕο, στην Αθήνα, στη Σχολή Σταυράκου. Νωρίτερα είχε τελειώσει μια σχολή μηχανολογίας. Με τον κινηματογράϕο ασχολείται από το 1977, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ κι από το 1983 ως διευθυντής ϕωτογραϕίας, το οποίο είναι και το επάγγελμα που δηλώνει. Έχει κάνει 14 ταινίες μεγάλου μήκους (ανάμεσα σ' αυτές «Τα παιδιά του Κρόνου» του Γ. Κορδά, και η πρώτη ταινία του Δ. Αβδελιώτη «Το δέντρο που πληγώναμε», «Αγέλαστος πέτρα) και αρκετές ταινίες για την τηλεόραση, κυρίως ντοκιμαντέρ, σαν διευθυντής ϕωτογραϕίας. Η πρώτη του απόπειρα σαν σκηνοθέτης ήταν το 1987 με το ντοκιμαντέρ «Σεμνών Θεών» που αϕορούσε μια σωστική ανασκαϕή στον Κολωνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου